elore.jpgLegyél bár fotós kollégánk vagy aktivista társunk, tagja egy csapatnak vagy magányos harcos, profi vagy amatőr, a Tiéd is ez a jegyzet. Mert Te is fotózol, mert Te is megosztod a képeidet a társaiddal, mert ezáltal véleményt formálsz, híreket közvetítesz, értékeket és problémákat fogalmazol meg, teszel láthatóvá. Olyan vagy, mint mi. Nálunk is így kezdődött…

A kiadvány szerkesztői a Fotózás és Aktivizmus csoport. A csoport koordinátora Csoszó Gabriella, aki a szolidaritás és reprezentáció új, reális lehetőségeit kutatva hozta létre a csoportot. A Fotózás és aktivizmus kurzus előadásokat, fotózással egybekötött aktivista gyakorlatokat és elmélyült terepmunkát jelent, az egyik legfontosabb hazai civil szervezettel, A Város Mindenkié csoporttal együttműködve.

A kiadvány a csoport munkáját, munkamódszerét mutatja be, szem előtt tartva az igényt, hogy segítséget nyújtson a hasonló aktivista szándékkal dolgozni kívánó fotósoknak. A fotósorozatok és a hozzájuk kapcsolódó szövegek bepillantást engednek a társadalmi szerepvállalás hétköznapjaiba, segítenek megérteni a média működését és konkrét tanácsokat adnak a képek elkészítéséhez, szerkesztéséhez. Szeretnénk, hogy a közös munka eredményeként megszületett könyv sokak számára hasznos eszköz legyen civil törekvéseik gyakorlati támogatásában.

A kötetben szerepel Udvarhelyi Tessza: A fotó(zás)szerepe A Város Mindenkié munkájában című tanulmánya

Megvásárolható:
Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató
Klauzál tér 14.
Budapest, Hungary
Nyitvatartás: hetfőtől péntekig reggel 7-től este 7-ig
Ára: 2000 Ft

süti beállítások módosítása