A 2012. január 2-ai, az önkényes alkotmányozás elleni tiltakozó tömegtüntetés harmadik évfordulóján a MostMi kezdeményezés tagjai demonstrációt szerveznek az Operaház elé.

Felszólalnak:
Várady Zsolt - a MostMi társadalmi kezdeményezés egyik elindítója
Somody Bernadette - az Eötvös Károly Intézet igazgatója
Udvarhelyi Tessza - a Közélet Iskolája társalapítója
Csizi Zsolt - A Város Mindenkié aktivistája
Madarász Csaba - részvételi demokrácia szakértő
Vágó Gábor - magyar állampolgár
Kálmán László - nyelvész
Takács Bori - a MostMi társadalmi kezdeményezés másik elindítója

mostmi.png

2014 végére tagadhatatlanná vált, hogy a magyarországi politikai, gazdasági és értelmiségi elit nem rendelkezik azzal a tudással, látással és eréllyel, ami a kiút záloga lehetne, praktizáló és véleményformáló többségük gondolattalansága, reflektálatlansága és felelőtlensége kiábrándító. A társadalom elfordult a közügyektől, kiábrándult a politikából, az együttműködés és az egymásért tevés értékei elvétve mutatkoznak csak, az atomizálódás és izolálódás folyamatai zajlanak.

Az idei három választást kísérő és követő társadalmi és politikai apátia és letargia azonban idén ősszel váratlanul megtört: soha nem látott demonstrációs hullám söpört végig az országon. Október 23-án csendes párezer emberrel kezdődött, négy napra rá az internetadó ellen tüntető tízezrekkel folytatódott. Azóta az amerikai kitiltási botrányba keveredett adóhatósági vezetők ellen, a súlyos korrupció, az oktatás problémái, a jövő évi költségvetés embertelensége ellen is tiltakozó tömegek vonulnak az utcára hétről hétre.

Szeretnénk azt a felszabadító élményt a téli ünnepek után is újra megélni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy sokan és egyre többen vagyunk, akik ki merünk állni, fel merjük emelni a szavunkat a jelenlegi álságos rendszer ellenében, sőt, azt is tudjuk, milyen országban szeretnénk élni helyette: szabad és szolidáris országban.

MostMi! Most, mert ha most nem, félő, hogy nem éljük már meg, hogy az ország megváltozzon. És mi, azaz mindannyian, akik ezt a változást szeretnénk, mert 25 éve hiába várjuk ennek a munkának az elvégzését azoktól, akik a képviseletünkre jelentkeztek.

Facebook-esemény

süti beállítások módosítása