momap_nagy.pngA konferencia célja, hogy a földrajzi és a társadalmi mobilitás kérdéskörét a készségfejlesztés szemszögéből járja körül, és olyan konkrét tanácsadási eszközöket és módszereket mutasson be, melyek hozzájárulnak a mobilitás sikerességéhez.  A két nap során bemutatjuk a 4C projekt eredményeit, ismertetjük a MOMAP Tanácsadási folyamatot, teret biztosítunk a projekt során kifejlesztett tanácsadási eszközök kipróbálására, valamint lehetőséget adunk más szakmai szervezetek képviselőinek is, hogy megoszthassák nézeteiket és módszereiket az interkulturális mobilitás és a tanácsadás területeire vonatkozóan.

Mikor? 2013. november 5. (kedd)

Hol? Gödör Klub – Central Passage (1061 Budapest, Király utca 8-10.)

További információ itt

10.20-11h Vitaindító előadások

Udvarhelyi Éva Tessza (Artemisszió Alapítvány)

A földrajzi mobilitás remek lehetőség és óriási kihívás is egyben. Az előadás az alábbi témákat járja körül: milyen tanulási helyzeteket teremt a földrajzi mobilitás, hogyan formálja identitásunkat, és mennyiben fejleszti interkulturális készségeinket?

12.20-13h Vita: a készségfejlesztés szerepe a mobilitásban - a résztvevők szemszögéből

Moderátor: Udvarhelyi Éva Tessza (Artemisszió Alapítvány)

Hogyan változtat meg minket a mobilitás? A változás mindig pozitív irányú? Vannak a mobilitásnak negatív hatásai? Hogyan küzdenek meg a résztvevők a nehézségekkel? Mit tanulnak élményeikből? A beszélgetés azt boncolgatja, hogyan változtatja meg a mobilitás az életünket és a világunkat.

13-13.20h Kérdések és válaszok

süti beállítások módosítása