New York alulnézetből 7.

2012.05.24. 06:00

PROGRAMOK/ÉTEL-ITAL

Broadway musical – meglehetősen drága mulatság, de minden ellenkező híresztelés ellenére valóban érdemes megnézni egy musicalt valamelyik Broadway-i színházba. A legtöbb előadás nagyon színvonalas és már maguk a hatalmas színháztermek is különleges élményt nyújtanak. Olcsó (25 dolláros) jegyekhez közvetlen az előadások előtt lehet hozzájutni! Különösen ajánlom a következőket, mert a zene és fantasztikus effektek mellett komoly társadalmi kérdéseket is feszegetnek: In the Heights, Fela, Memphis.

St Nick’s Pub – egy nagyon pici, de annál inkább legendás jazz bár Harlemben. Meglepően olcsó és házi készítésű vacsorát is lehet kapni. Jelenleg felújítás alatt van, de reméljük, hogy hamarosan újra megnyílik.

Lenox Lounge – szintén legendás, szép Art Deco-stílusban épült, színvonalas és meglehetősen drága harlemi jazz bár.

Blue Note jazz club – meglehetősen drága, leginkább fehérek által látogatott manhattani (Greenwhich Village) jazz bár, ahol nagyon sok neves zenekar lép fel.

Nuyorican Poets Café – progresszív, sok fiatal zenekart bemutató hely a Lower East Side-on, a közönség meglepően multikulturális. Érdemes megnézni a slam poetry esteket és a színházi előadásokat is.

Tom’s Restaurant – hagyományos amerikai étkezde a 110-ik utcánál. Mint szinte minden New York-i dinert, ezt is görögök működtetik. A kiszolgálás meglehetősen udvariatlan, de ez adja a hely charme-ját. A helyszín két dolog miatt vált híressé: itt játszódik a Steinfeld nevű sorozat és erről a helyről szól Suzanne Vega Tom's Diner című száma.

Tic Toc Diner – egy másik a sok-sok hagyományos amerikai étkezde közül az Empire State Building közelében. Hatalmas adag sült krumpli és hamburger, műbőr-ülések és családi boxok.

Sylvia's Restaurant - a soul food, azaz az amerikai dél konyhájának egyik legendás helyszíne Harlemben. Itt többek között ehetünk rántott csirkét fokhagymás krumplipürével és párolt zöldbabbal és utána desszertként édeskrumpli pitét - ez az étterem nem a könnyű ételeiről híres!

Ganesh temple and canteen – egy indiai templom földalatti menzája Qeensben. Nagyon olcsó és finom, annyi mangó lasszit lehet inni, amennyit nem szégyellünk. Étkezés után a templomot is érdemes megnézni!

Café Lalo – ilyen, ahogyan a New York-iak elképzelnek egy tipikus francia kávézót - nagyion finom sütikkel, teákkal és sokféle kávéval.

Hungarian pastry shop – egy magyar család által működtetett, igazi magyar édességeket áruló cukrászda a Columbia University környékén. Nagyon jó hangulatú hely, sok diák jár ide olvasni,tanulni, beszélgetni. Többek között a dobostorta is nagyon finom és rendelésre pogácsát is készítenek.

süti beállítások módosítása