New York alulnézetből 5.

2012.04.26. 06:00

QUEENS

5 Pointz – a graffitisek paradicsoma, egy egész épülettömb telis-tele graffitikkel. Hétvégente nyilvános bulikat is szerveznek és gyakran lehet látni, ahogy egy régebbi graffiti helyére egy újabbat fújnak. Nemrég felröppent a hír, hogy az épületet el akarják bontani, ami ellen a művészek hevesen tiltakoztak.

Sunnyside Gardens - az 1920-as években épített kertes sorházak, melyek ma már kiemelt építészeti emléket képviselnek. Nagyon kellemes és családias hangulatú negyed.

Flushing Meadows Corona Park - a Queens Museum mellett a US Open helyszíneként szolgáló világszínvonalú teniszpályáknak és a New York Mets baseball-csapat stadionjának ad helyet. Az 1930-as és 1960-as években szervezett világkiállítások több emléke is megtalálható is. A park a környélen élő latin-amerikaiak egyik kedvenc célpontja: hétvégén rengeteg amatőr focimeccs folyik itt.

Jackson Heights – erősen multikulturális negyed, az utcák tele járókelőkkel és sok-sok kelet- és nyugat-ázsiai bolttal, utcai árussal és étteremmel.

Flushing – New York új Chinatownja, ma főként ide érkeznek a Ázsiából érkező bevándorlók. Ha valahol, akkor itt érdemes kipróbálni a bubble tea-t. Flushingban található néhány régi épület a gyarmati korszakból, melyeket egy tematikus  sétával könnyen be lehet járni.

Socrates Sculpture Park - egy pici, de annál izgalmasabb park, ahol mindig valamilyen szabadtéri kortárs művészeti kiállítás és nagyon sok közösségi program van (pl. torna, kertészkedés, játékok, piac stb.).

Szerző: evatessza

komment

Címkék: new york

süti beállítások módosítása