New York alulnézetből 4.

2012.04.23. 06:00

BRONX

Grand Concourse - a párizsi Champs-Élysées mintájára épült sugárút, ahol az amerikai Art Deco építészet sok gyönyörű épülete található.

Fordham Road – Bronx főutcája, a fekete fogyasztói kultúra egyik központja.

Picture the Homeless - hajléktalan érdekvédelmi szervezet, ami A Város Mindenkié csoportnak is modellként szolgál. Központjuk, ahol több nyilvános program is van, a 2427 Morris Avenue-n van, a Fordham Road közelében.

Belmont - Bronx egyik legszegényebb negyede. Az Arthiur Avenue környékén erős olasz közösség él, meglepő zárványt alkotva a nagyrészt feketék és latinók által lakott városrészben.

Bronx Botanical Garden - hatalmas és gyönyörű botanikus kert. Gyalog szinte lehetetlen bejárni, ezért érdemes használni a kis elektromos vonatot, ami körbevisz a parkban. Tartanak itt rendszeresen farmers' marketet is, ahol friss helyi termékeket lehet vásárolni. A parkban található épületekben gyakran tartanak időszaki kiállításokat. 

Riverdale- az egyik leggazdagabb negyed New Yorkban tele elegáns villákkal és hatalmas magánkertekkel. Itt található a Wave Hill is, ami egy nagy közpark, benne egy botanikus kerttel és időszaki kiállításokkal.

Orchard Beach - az egyik legnépszerűbb, Robert Moses által alapított tengerparti strand New Yorkban. A strand egy kellemes, békés vizű öbölben van, ahová külön buszjárattal lehet eljutni.

Szerző: evatessza

komment

Címkék: new york

süti beállítások módosítása