Egy önkormányzati választás az esetek többségében 10 percébe kerül a választópolgárnak, de a legutóbbi lebonyolítása 91 ezer ember munkája volt. Ebből ráadásul csak 23 ezer köztisztviselő. A júniusi voksolásra fél évvel előtte már javában folynak az előkészületek, az informatikai főpróbán már túl is vagyunk.

Az Ez egy hivatal podcast első 2024-es adásának a témája a közelgő önkormányzati választások adminisztratív és infrastrukturális háttere, erről mesél megvilágító erejű, valamint meglepő és vicces „hivatali történeteket” Pest vármegye főjegyzője, Dr. Szép Tibor, illetve Pest vármegye aljegyzője, Kohári Tibor a műsor két házigazdájának, Udvarhelyi Tesszának, illetve a jegyzőként a választások lebonyolításában szintén érintett Törőcsik Editnek.

Mi zajlik a választás kulisszái mögött? Mi van, ha nincs elég szavazólap? Van-e a igazságalapja a szervezett szavazókról, láncszavazókról, szavazatvásárlásról szóló elméleteknek? Mi teszi a szavazást ténylegesen érvényessé, és milyen gyakran van hatása az újraszámlálásnak a végeredményre? Eleve: hogyan jut el az urnába reggel bedobott szavazat a országgyűlési egyéni választókerületi irodába az éjjel közepén? 72 órás munkanap, tekerés közbeni bicikliszerelés és a választási rendszer mint természetfilm, rádióközvetítésben.

Az Ez egy hivatal podcast összes adását itt tudod meghallgatni: https://open.spotify.com/playlist/77AJXAhP9e8RIPJ75GtheR?si=c027719a56cd4e0a&nd=1

süti beállítások módosítása