A Facebook, a Google, az Amazon és a többi óriásplatform megváltoztatta az életünket, de mégis vadnyugatni viszonyok uralkodnak digitális tereikben. Az EU most megpróbálja szabályozni ezeket a cégeket, többek között a gyerekek védelme és a fake news elleni küzdelem érdekében, de nem csak. Miben lesz más a Facebook és a digitális életünk szeptembertől? Egyáltalán, hogyan született maga a jogszabály?


Az Ez egy hivatal új epizódjának vendége Kertész Bence, egy valódi EU-s hivatalnok: az Európai Bizottságnál dolgozik különféle jogszabályok előkészítésén. A szerzői jogi reformon például négy évig, és nem sokon múlt, hogy elkaszálták. Milyen kerülőutakon lett brüsszeli bürokrata egy filmproducerként és jogászként végzett kivándorolt magyar? Hogyan bírja a monotonitást, és miben látja a Bizottság Achilles-sarkát? Miben világelső az EU, és mit gondol a hétéves gyereke, amikor meglátja itthon a Brüsszel-ellenes plakátokat?

Az epizód segít eligazodni a Bizottság 33 főigazgatóságának útvesztőiben, betekintést nyújt az EU működésébe, és arról is szó van, hogy mi legyen az EU következő nagy célja. A műsorvezető G. Szabó Dániel és Udvarhelyi Tessza.

Az Ez egy hivatal podcast összes adását itt tudod meghallgatni: https://open.spotify.com/playlist/77AJXAhP9e8RIPJ75GtheR?si=c027719a56cd4e0a&nd=1

süti beállítások módosítása