Orsós László Jakab nagy pályát írt be újságíró-szerkesztő-kritikusként és civilként, többek között a Nyócker című animációs filmnek a dramaturgja volt és New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatója, aztán Amerikában maradt és a brooklyni közkönyvtár kultúráért és művészetekért felelős alelnöke lett bevándorló magyarként. De mit jelent egyáltalán a Brooklyni Public Library producerének lenni, és meddig tart egy közszolga szabadsága New Yorkban?

Az Ez egy hivatal legújabb adásában Udvarhelyi Tessza és G. Szabó Dániel beszélget Orsóssal a közszolgálat és a társadalmi munka egészen nem evilági valóságáról. Anti-Met gála és a város pénzéért versengő közkönyvtárak, hárfa és emigráns szabadegyetem a parkban, idegesen felkérdező polgármester-helyettes és republikánus sajtóössztűz.

Hogyan lehet előbb megváltoztatni a rendszert, hogy aztán segíteni tudj általa? Mit kezd egy könyvtár egy melegellenes tüntetéssel? Mi volt az a pillanat, amikor Orsós hirtelen Budapesten érezte magát, és nem jó értelemben?

Az Ez egy hivatal podcast összes adását itt tudod meghallgatni: https://open.spotify.com/playlist/77AJXAhP9e8RIPJ75GtheR?si=c027719a56cd4e0a&nd=1

süti beállítások módosítása