Parks and Recreation, Gilmore Girls és a Galaxis útikalauz stopposoknak, Majakovszkij és Illyés Gyula, Coen testvérek, Lorenzetti freskója és a Bëlga. A hivatalnokok és a bürokrácia mindenhol ott vannak: a kultúrában is. Udvarhelyi Tessza és G. Szabó Dániel Dante Poklában is turiskáskodik kicsit az Ez egy hivatal hatodik részében, illetve talán most vallanak a legőszintébben saját közszolgai mindennapjaikról és küzdelmeikről.

Mennyivel sikerült jobban a lakosság tájékoztatása a nyolcadik kerületi útfelújításáról, mint a Föld elpusztítása a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvben? Mire jó és mire nem az értekezlet? Hülye-e minden helyettes államtitkár? Miért terjedt el a hivatalnoki nyelvben a passzív szerkezet; és mit tehet a konstruktív közszolga, aki először veszi magán észre, hogy leírja: „egyeztetésre fog sor kerülni”? Azt azért tisztázzuk: a közszolgálati dolgozók nem szeretik, ha a politikai akarat hatósági köntösbe van öltöztetve. Jó hallgatást!

Az Ez egy hivatal podcast összes adását itt tudod meghallgatni: https://open.spotify.com/playlist/77AJXAhP9e8RIPJ75GtheR?si=c027719a56cd4e0a&nd=1

süti beállítások módosítása