Iskola és óvoda, busz-metró-villamos, víz a csapban, szemétszállítás. Nem tudnánk nélkülük élni, és mindet egy láthatatlan rendszer működteti: a közigazgatás. A sorbanállás, az iktatott levelek, a pecsétes papírok világa: több tízezer ember munkahelye, mégis alig ismerjük. Hogyan telnek a mindannyiunk számára fontos ügyeket intéző hatalmas szervezetek mindennapjai?

Ezt a titokzatos világot mutatja be a Partizán új podcastsorozatában két önkormányzatnál dolgozó műsorvezetőnk – Udvarhelyi Tessza és G. Szabó Dániel – és meghívott vendégeik.

Az évad során szó lesz külföldön élő magyar közszolgákról, a hivatalok történetéről, a politika és a közigazgatás viszonyáról, de sokminen egyébről is. Mert a közigazgatás a közösségért végzett munka, a szolidaritás és az innováció helye lehet, miközben sok részében változásra van szükség. A műsor készítőinek pedig nem titkolt célja, hogy a közszféra izgalmas világába alámerülve a hallgatók is kedvet kapjanak hozzá.

Írj nekünk a podcast@ezegyhivatal.hu címre ha javaslatod, kérésed, ötleted van számunkra!

Az Ez egy hivatal podcast összes adását itt tudod meghallgatni: https://open.spotify.com/playlist/77AJXAhP9e8RIPJ75GtheR?si=c027719a56cd4e0a&nd=1

süti beállítások módosítása