Rendhagyó (dokumentum)filmklub a Gólyában Az Artemisszió Alapítvány és a Gólya közös eseménye

Két Film – Egy téma – Négy beszélgető partner

Mikor? 2015. június 7. 18h-21h

Hol? Gólya (Budapest, VIII. ker. Bókay János utca 34.)

 

sierra_film.jpg

A filmek:

* Maya Christensen, Mats Utas and Christian Vium: Jew Man Business, 40 perc, angol és krio nyelven, angol felirattal

A filmről röviden: Mik a kilátásaik a szegénységben élő fiataloknak az Afrikai városokban? A film három volt felkelő sorsán keresztül mutatja be, hogyan próbálnak a fiatalok élni, megélni és túlélni a világ egyik legszegényebb városában, Freetownban.

* Denis Ramos és Szántó Diana : Survival Game, 52 perc, angol és krio nyelvű magyar felirattal

A filmről röviden: Sierra Leone 2002-vel kezdődő demokratizációja látszólag példaszerűen ment végbe a nemzetközi szervezetek felügyelete alatt. A film azt mutatja meg, hogyan néz ki ez a fejlesztési folyamat alulnézetből, azoknak a szegényeknek a szemszögéből, akik a fejlesztési projektek célcsoportjait alkotják.

A beszélgetés: Mats Utas, Szántó Diana, Melegh Attila, Udvarhelyi Tessza

Sierra Leone a világ egyik legszegényebb helye Nyugat-Afrikában. 1991 és 2002 között véres polgárháború sújtotta. A háború végeztével Freetown utcáin nyomorék koldusok, utcai árusok, volt-felkelők és gyerek katonák próbálják megtalálni a túlélés módját. Ami közös bennük: a meggyőződés, hogy joguk van egy jobb élethez.
Mit tanulhatunk e távoli példából? Miben hasonlítanak, és miben különböznek az elnyomás formái Kelet-Európában és Nyugat-Afrikában? Mik az ellenállás esélyei? Miből táplálkozik a remény?

süti beállítások módosítása